lauantai 9. joulukuuta 2023

Puurojuhla Silja Serenadella 09.12.2023

 Pienen pähkäilyn jälkeen päätin sittenkin kirjoittaa puurojuhlasta, jolle oli ilo ja kunnia osallistua.


Puurojuhlaan saa erillisen kutsun, joka kaiketi on tekoälyn suorittama ja kriteerinä saattaa olla Club One Gold jäsenyys ja asuminen pääkaupunkiseudulla. Puurojuhla on ollut Siljalla pitkään perinne, jonka vain pandemia on katkaissut. Itse en ole jokaiseen puurojuhlaan päässyt osallistumaan, vaan useita kertoja "kaikki" tutut on saaneet kutsun, mutta minä en. Näin se vaan menee. Kaikki ei mahdu yhtäaikaa Satrlightiin. Kaikki ei mahdu yhtäaikaa edes buffettiin. Ei edes pelkän Helsingin Club One Gold tason jäsenet. Meitä on paljon!

Silja Serenade

Kutsu tuli noin viikko ennen puurojuhlaa ja vastata kannattaa välittömästi, koska vain 600 ensimmäistä pääsee mukaan. Aikaisemman kokemuksen perusteella varasin paikan kahdelle aikuiselle ja sitten vasta kysyin että mennäänkö. Mikäli olisi odotellut tunnin tai pari, niin paikat olisi varmasti olleet jo täynnä. Näin se on aina ollut. Todella suosittu tapahtuma.

J. Pukki

Aamupäivällä 11.00 saavuimme Olympia terminaalille jonne olikin jo kerääntynyt ihan mukavasti väkeä odottelemaan ilmoittautumisen alkua. Tuli vähän samanlainen tunnelma kuin olisi ollut risteilylle lähdössä. Ennakkoon annetussa ohjelmassa oli kerrottu, että ilmoittautuminen laivaan alkaisi 11.15, mutta alkoikin jo heti 11.00. Ihan hyvää vauhtia ihmiset saivat tarrat, joilla puurojuhlan vieraat sai erotettua risteilyllä olevista matkustajista. 11.30 alkoi laivaannousu ja väki velloi hiljalleen narikan kautta Starlightin uumeniin. Starlightin portaiden yläpäässä oli glögitarjoilu pipareineen.

Glögiä ja piparia

Starlight oli kutakuinkin viimeisintä paikkaa myöden täynnä kun ohjelmaisäntä Tero Koistinen aloitti lyhyellä puheella päivän ohjelman. Teron jälkeen oli vuorossa aluksen kapteenin, Juha Rautavirran puhe. Hänen jälkeen pienen puheen piti myös Kalle Katajainen, Tallink Silja Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja. 

Täyttä oli

Tero Koistinen

Juha Rautavirta

Kalle Katajainen

Puheiden jälkeen alkoi viihteellinen osuus: laulava kvartetti Pioneers Etelä-Afrikasta esitti Motown klassikkohittejä erittäin upeasti. 

Pioneers

Viihteen jälkeen kerrottiin arvonnassa voittaneiden nimet ja siirryttiin buffetin puolelle syömään. Kuten arvata saattaa, niin buffetissa oli tungosta ja jonoja. Suunnilleen jokainen oli sitä mieltä, että juuri hänen tulisi saada olla joka paikassa ensimmäisenä. No, onneksi tyhjiä pöytiä löytyi vaikka kuinka paljon kun vaan käveli kauemmaksi buffetin sisäänkäynnistä. Jonoja oli todella paljon, vaikka linjastoja oli useita käytössä, paitsi puuroa. Puuroa oli vain yhdessä paikassa! Olisi ollut hyvä, että olisi peräpäässäkin ollut puuroa, eikä vain sisäänkäynnin yhteydessä. Ruoka oli hyvää ja sitä oli tungoksesta huolimatta riittävästi ihan jokaiselle, jopa ilman kiukkuja.

Puurojonossa kuin köyhän talon porsaat

Ruokailun jälkeen olikin jo Harri-hylkeen discon aika Starlightissa. Pitihän sekin discohumu käydä vilkaisemassa. Hartsaa en huomannut, mutta ilo oli ylimmillään.

Harri-hylkeen disco

Pois lähtiessä oli vielä lahjakassien jako Luxury shopin edessä. Kassin sisältönä oli suklainen tervehdys kera piccolo pullon laivan kuohuviiniä.

Tuliaisia

Oli miellyttävä kokemus tämä puurojuhla, vaikka joitain pikkuisia juttuja jäi kaipaamaan (onnenpyörä ja ennen saatu alekoodi). Mutta kaikenkaikkiaan onnistunut puurojuhla. Jatkoon!