tiistai 2. huhtikuuta 2019

Samalta maistuivat, mutta kovin olivat eri näköisiä!

Tämä aihe tuli aivan vahingossa. Ihastuin Symphonyn Grill Housen Pepper Beef Stew nimiseen ruokaan. Mutta kun en pidä riisistä, niin tilaan annokseni muokattuna, eli riisin tilalle jotain muuta. Ukkokulta tilasi annoksen joka kerralla samana kuin se listalla oli.

Lopputulos olikin varsin mielenkiintoinen. Kuinka saman yrityksen eri aluksilla voikaan sama ruoka-annos olla niin paljon eri näköinen! Jopa samalla laivalla annoksen ulkonäkö vaihtelee, todennäköisesti kokista riippuen.

Annos 1. Silja Symphony 27.01.2019. 

Lisäke tuotiin erillisessä astiassa, kuten nykyään on tapana. Eli ruokaillessa saa ottaa lautaselle lisuketta juuri sen verran kuin haluaa. 

 Annos 2. Silja Symphony 16.02.2019 

Lihaa osunut annokseen hiukan vähemmän kuin tammikuussa. Maku oli sama. Myös rukola puuttui tällä kerralla lautaselta. Maku edelleen sama.

Muokkaamaton annos 2. Silja Symphony 16.02.2019 

 Annos 3. Silja Symphony 26.02.2019

Annoksen lihamäärä pysynyt kutakuinkin ennallaan. Rukola palannut lautaselle ja tomaattia oli runsaasti. Maku edelleen sama.

Muokkaamaton annos 3. Silja Symphony 26.02.2019

 Annos 4. Silja Europa 20.03.2019

Tomaatit ja rukola kadonneet, mutta tilalle tuli kulhollinen ratatouillea. Liha ja kastike oli erikseen omissa astioissa ja ranskalaiset "häkissä". Tämä annos ei ollut helppo syödä pienistä annosastioista, vai olikohan tarkoitus, että kaikki kipataan tuolle alla olleelle mustalle lautaselle? Maku edelleen sama.

Muokkaamaton annos 4. Silja Europa 20.03.2019

 Annos 5. Silja Serenade 29.03.2019

Lihat oli kastikkeineen erillisessä astiassa rukolan kanssa. Seassa myös muutama hillosipuli. Pienin annos viidestä, mutta riittävän kokoinen kuitenkin. Hankala syödä erillisistä astioista. Lautasta tarjottiin kesken ruokailua, mutta en katsonut enää siinä vaiheessa sitä tarpeelliseksi. Maku edelleen sama.

Muokkaamaton annos 5. Silja Serenade 29.03.2019

Eli tässä kyllä pääsee siihen lopputuloseen, että riippuu erittäin paljon miehistöstä keittiössä minkälaisen annoksen eteensä milloinkin saa. Makuun emme olleet pettyneitä kertaakaan, mutta hämmästytti tuo valtava ero annoksissa. Jopa niissä muokkaamattomissa.

Hintaa annoksella oli Symphonylla ja Serenadella 22€, Europalla hinta oli 19€ eli varsin kohtuullisen hintaisesta annoksesta oli kyse.