perjantai 4. syyskuuta 2020

Ruokailu! Tuo pakollinen päivittäinen toiminto.

 Alkuun pahoittelut, etten ole kuukausiin kirjoitellut mitään. On vaan ollut fiilis, että jutut jauhaa paikallaan eikä uutta asiaa ole ollut kerrottavana. Nyt kuitenkin jotain kerrottavaa on kertynyt, joten pidemmittä porinoitta asiaan.


Risteilyillä ruokailu on usein kohokohta ja "se juttu". 
Postaukseni on pieni pintaraapaisu ravintoloiden tarjonnasta ja koostuu lähinnä kuvista vähällä selostuksella. Ruoan maussa ei ollut kertaakaan mitään vikaa, päinvastoin! 

Kuvat on usealta eri risteilyltä!!!

Victoria I

Grill House: Pippuripihvi

 


Serenade

Bon Vivant: Beef & Birch Syrup (hitaasti kypsennettyä härkää ja grillattua härkää)

  


Grill House: Salaatti härän sisäfileellä

 


Tavolata: Jättiläiskatkarapua, hummerikastiketta ja tagliatellepastaa


  Pastaa olisi ollut neljälle hengelle.


Tavolata: Naudan maksaa (vasikan maksalla oli saatavuusongelmia)

   Lisäkkeisiin en edes koskenut


Coffee & Co: Rapuleipä deluxe

 Tämän katoamiseen tarvittiin 3 syöntikertaa!


Coffee & Co: kinkku toast

 Tämä katosi jaettuna kokonaan 


Fast Lane: Lihapullat muusilla 

 Tämä katosi jaettuna kokonaan


Grill House: Pippuripihvi

   Lisäkkeisiin en edes koskenut.


Ruoka-annoksien syömiseen käytin noin tunnin. Normaalisti ruoka-annoksen syömiseen menee 10-15 minuuttia, mikäli ei kiirehdi ja hotki. Ainoastaan tuo pihvisalaatti (joka löytyy alkuruokalistalta) tuli syötyä lähes kokonaan. Harmittaa todella paljon, että ruokaa menee pois heitettäväksi. Ja todellakin, olen useaan kertaan yrittänyt pyytää puolikkaan annoksen, mutta se ei ole tarjoilijan mukaan mahdollista. Eikä ole mahdollista saada edes annosta lasten listalta! Lasten listalta saa tilata vain alle 12 vuotiaat.

Minulle tehtiin mahalaukun ohitus maaliskuussa, ja mahalaukun tilavuus on suunnilleen kananmunan kokoinen. En vaan pysty syömään enempää, vaikka kuinka haluaisin. Leikkauksen jälkeen sain kyllä kortin, jota näyttämällä kehoitetaan ravintoloita myymään puolikkaan annoksen, mutta ei toimi tuo kortti Tallink Siljan laivalla. Kilpailijalla pääsee jopa buffettiin pienemmällä hinnalla korttia vilauttamalla! En ole varustamoa vaihtamassa moisen asian takia, mutta olisihan se kiva, jos saisi pienemmän annoksen ja jäisi vähemmän roskiin heitettävää. Pienentäisi ainakin jätekustannuksia.