torstai 7. joulukuuta 2023

Pippuripihvi vastaan pippuripihvi

 Odotettu paluu Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Grill Housen ruokalistalla on ollut pippuripihvi ja heti sitä oli maisteltava kun siihen tuli mahdollisuus. Ja kaiken kruunasi se, että reilun viikon välein pääsi vertaamaan sisarusten pippuripihvejä keskenään. Sen on tässä vuosien mittaan huomannut, että Grill Housen ruoka, tai varsinkin asettelu lautaselle on todella paljon töissä olevasta henkilöstä kiinni. Maku pysyy hyvänä  ulkonäöstä huolimatta.



Suora linkki Grill Housen ruokalistaan https://www.yumpu.com/en/document/read/68518158/grillhouse-serenade-symphony-web-en-fi-se


Serenade 23.11.2023

Matkustajia oli sen verran vähän, että jonottamatta pääsi ravintolaan. Palvelu oli ystävällistä ja iloista, kiitokset siitä lähtee Laura nimiselle hymyilevälle ilopillerille! Näitä henkilöitä lisää! 

Tilasimme molemmille pippuripihvin mediumina. Ukkokulta otti annokseen kuuluvilla perunoilla ja itse vaihdoin ranskalaisiin. 



Kasviksia oli lautasella mukavasti, mutta pihvi oli ulokonäöltään pienoinen pettymys. Olimme odottaneet saavamme sellaisen noin 2-3 cm paksun perinteisen pippuripihvin. Paistopinta raitoineen oli silmää miellyttävä. Entä sitten maku?
Pippurikastike maistui miellyttävälle, lähes kuin aikaisempi entrecôte pihvin pippurikastike (tosin sen söin monta kuukautta sitten Symphonylla, joten muisti voi tehdä temppuja). Itse pihvi oli juurikin kuin tuo edellä mainittu entrecôte pihvi, eli noin 1cm paksu. Itse pääasia eli pihvin maku oli hyvä, vaikkakin paistoaste oli omasta mielestä mennyt hitusen well donen puolelle. Omalla kokemuksella medium on ollut hieman vähemmän paistettu, mutta toki saatan olla tässä(kin) asiassa väärässä. 



Eli maussa ei ollut vikaa, mutta suutuntuma oli erilainen kuin olin odottanut. En katsonut tarpeelliseksi kuitenkaan palauttaa maultaan moitteetonta annosta enkä huomauttanut paistoasteestakaan, kun kyse on lähinnä omasta mielipiteestä ja suutuntumasta.


Sitten Symphony 4.12.2023

Matkustajia jälleen todella vähän, joten jonottamatta pääsimme ravintolaan pöytään mukavan tarjoilijan saattamana. Palvelu oli asiallista, mikään ei pompannut erityisesti esiin. 

Tilasimme molemmille pippuripihvin mediumina. Ukkokulta otti annokseen kuuluvilla perunoilla ja itse vaihdoin ranskalaisiin. 



Eniten yllätti annoksien poikkeava ulkonäkö. Nyt oli pippuripihvi perinteisemmän pippuripihvin näköinen: paksuhko palanen lihaa. Kastike oli kutakuinkin identtisen makuinen Serenadella syödyn kanssa, mutta ukkokullan perunat oli aivan erilaiset. Symphonylla oli pieniä kokonaisena paahdettuja perunoita ja Serenadella oli lohkoperunoita muistuttavia. Ei vikaa kummankaan maussa.

Paistoaste oli Symphonylla osunut paremmin kohdalleen. Ehkäpä juurikin tuo paksumpi pihvi on helpompi saada pysymään mediumin (sen mun mielestä medium) puolella kuin ohuempi. Eli tässä Symphonyn annoksessa oli suutuntuma miellyttävämpi kuin aiemmin Serenadella. 



Kaiken kaikkiaan näistä kahdesta annoksesta ei pystyisi valitsemaan "sitä parasta" annosta. Kumpikin oli aivan yhtä hyviä, vaikkakin eri näköisiä. Suosittelen lämpimästi. Ainakin omaan makuuni oli kumpikin hyvän makuinen, vaikka oli pieniä eroja.