sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Silja 65 menu Siitä on melkoisen kauan kun on viimeksi ollut blogissa postaus laivalta. Nyt asia korjaantuu ja tulee lyhykäinen raportti Silja 65 menusta.

Alkuun kuvittelin että em. menu olisi tarjolla Bon Vivantissa, kuten usein tällaiset juhlamenut on. Mutta ei. Silja 65 menu tarjoillaan Tavolatassa.

Alkuun tietenkin oli pientä jännitystä ilmassa, kun kaikki ravintolat jotka ottavat ennakkoon varauksia oli ennakkoon täyteen buukattuja. Ei auttanut kuin kiltisti mennä kyselemään, että josko parille ruokailijalle löytyisi tilaa. No löytyihän sitä. Saimme kuin saimmekin pöydän Tavolatasta alkaen klo 20.00. Tuohon aikaan yleensä muutenkin syömme laivalla menomatkalla. 

Silja 65 menu oli ensimmäistä kertaa tarjolla juurikin 13.5.2022, joten ei ollut ennakkoon meillä tiedossa kuin netissä näkynyt lista mitä menu sisältää, mutta kuvia ei.

Vähän ennen kahdeksaa sitten saavuimmekin Tavolatan ovelle ja ystävällinen hovimestari, Jaana, opasti meidät pöytään ja otti aperitiivi tilauksemme: vodka lime. Odotellessa aperitiivejä saapuikin jo tarjoilija paikalle kyselemään mitä haluaisimme nauttia ja oli hyvin yllättynyt, kun sai ensimmäisenä myytyä menun ja vielä laivan uuden kuohuviinipullon, joka myöskin oli ravintolassa ensi kertaa tarjolla.

Tovi jos toinenkin meni aperitiivejä odotellessa ja kun ne saapuivat saapui myös pullollinen laivan kuohuviiniä pöytään. Ei ollut täydellinen ajoitus aperitiiveillä, mutta pääasia oli että tuli.

Noin klo 20.40 saapui alkuruoka: valkosipulilla maustettuja jättiläiskatkarapuja, jotka maistui mainiolle. Annoksen avokado jäi koskemattomana, koska itselle ei avokado vaan maistu.

Alkuruoka oli nautittu ja jäätiin odottelemaan pääruokaa, joka saapuikin klo 21.10 paikalle. Annos oli maistuva ja itselleni hiukan suuri. Asetteluun olisi voinut hiukan panostaa enemmän, koska annos syödään silmin ensin. Mutta maku oli hyvä. Liha mureaa ja maukasta. Kastikkeet juuri sellaisia kuin niiden kuuluukin olla. Ei moitittavaa.

Sitten jälkiruokaa odottelemaan. Se tulikin huomattavasti nopeammin kuin kaksi aikaisempaa ruokalajia. Jo klo 21.35 oli jälkiruoka nautittavissa. Annos oli kaunis. Jäätelö maukasta ja mansikat makoisia. Erittäin hyvä päätös ruokailulle.

Ja se laivan kuohuviini. Meidän makuun todella hyvin sopiva, kirpsakka, kuiva jopa hiukan hapan kuohuviini. Tätä ostettiin Taxfree Superstoresta kotiin iso, 1,5 litrainen pullo.

Kaiken kaikkiaan tuo Silja 65 menu oli oikein mainio. Varmasti tulee nautittua uudelleen. Ainoa moite oli hiukan verkkaan puoleinen palvelu, mutta laivassa oli paljon matkustajia ja menu ensimmäistä kertaa tarjolla.