maanantai 25. huhtikuuta 2016

Grease-musikaali Serenadella 23.04.2016

Facebookin ryhmät on hyvä paikka tutustua samasta asiasta pitäviin ihmisiin, niin mekin. Olimme vielä muutama kuukausi sitten täysin ventovieraita henkilöitä toisillemme, kunnes tutustuimme Itämeren Laivat-ryhmässä. On uskomatonta, kuinka sitä juttu lähtee kulkemaan kun on sama kiinnostuksen kohde ja emme todellakaan höpötä vain laivoista ja niissä saaduista elämyksistä vaan aivan kaikesta, mitä vaan voi kuvitella. Tämän matkan seurue koostuu muutamasta tällaisesta harrastajasta, yhteensä meitä oli viisi: minä, ukkokulta, Camilla, Henna ja Tero.
Tästä se taas alkaa. Kauan odotettu Grease-musikaali Serenadella uusien kavereiden kanssa. Harri-hyljekin on rasvalettinsä saanut ojennukseen ja tervehtiikin matkaajia jo terminaalissa. Check innisa tuli taas vaihdettua laivarahaa, jolla saa enemmän Club One pisteitä kuin tavallisella rahalla tai kortilla maksaessa.


Laivaan saavuttua tuli jälleen se ihana tunne, tuo ihastuksen tunne ei varmaan koskaan häviä, jonka kokee kun astuu lasiovista promenadelle. Henkilökunta ottaa ystävällisesti matkustajat vastaan ja lapsia on vastassa muumi ja pikku-Myy. Joskus on jopa Harri-hylje, siljan oma ihana maskotti, matkustajia vastassa.
Musikaaliin olimme ennakkoon varanneet premium paikat Siljan varauspalvelusta samalla kerralla kun varasimme matkat ja hytit. Helppoa ja sujuvaa. Näytös alkaisi 19.45, joten heti laivaan saavuttua oli hyvä hetki mennä lunastamaan katsomopaikat.

 Pelkäsin ensin tolpan peittävän näkyvyyden, mutta se oli turha pelko.

Nyt kun oli hyvät paikat varmistettu pienelle ryhmällemme, oli hyvä aika alkaa valmistautua musikaaliin. Se tarkoittaa vaatteiden vaihtoa, meikkausta ja hiusten virittämistä tyyliin sopivaan asentoon. Tällä kerralla oli hyttinä Delux-luokan hytti promenaden puolelta. Kannen 11 peräpäässä käytävällä seitsemän sijaitsi hyttimme. Hyvä näkymä promenadelle ja ylös katsoessa näkee hyvin ulos- Loistava hyttivalinta!

 Aamiainen kuuluu hytin hintaan



Serenadella on SE-taulu ja Symphonylla SY-taulu

Siinä itseä kuntoon laittaessa ehti tietenkin siemaista jääkaapin antimista piccolo-pullollisen kuohuviiniä alkujuomaksi ja juhlistaakseen risteilyn alkamista. Kuohuviinit, oluet, vedet ja limpparit kuuluu myös hytin hintaan.

Pidän itse tämän cavan mausta. Tarpeeksi kuiva.

Itsensä kun sai kuntoon olikin hyvä hetki siirtyä pikaiselle ruokailulle Fast Laneen. Fast Lane on hyvä vaihtoehto, jollei buffet oikei nappaa eikä kalaa tai pihviä halua "aina" syödä. Fast Lanella on tarjolla valtavia salaattiannoksia, hampurilaisia, hot-dogeja, wokia, kalaa ranskalaisilla, lihapullia jne. Viimeksi soin wokkia, joten nyt piti päästä maistamaan muuta: fish & chips ja ukkokullalla pulled beef hot dog.

 Finger-foodin syöminen haarukalla oli haasteellista

Helpompi tämäkin oli syödä käsin

Ajatuksena oli, että olisimme menneet ruokailun jälkeen pubiin, mutta sepä olikin aivan täynnä ihmisiä, joten suuntasimme 13. kannelle New York bar & loungeen. Ja se olikin hyvä päätös. Oli kippari valinnut reitiksi ihanan rantareitin Porkkalan kautta. Siinä ihailimme maisemia ja siemailimme jälkkärijuomia auringon paisteessa ja kaunista saaristomaisemaa nauttiessa.

 Malmö raggare




Aivan uskomattoman kaunista

Aika lensi kuin siivillä ja olikin siirryttävä musikaalia katsomaan paikka jonka saimme oli kuin olikin parempi kuin oletimme. Hyvä näkymä kaikilla ja ennakkoon tilatut tarjottavat oli pöydässä odottamassa.

Tolpasta ei ollut juurikaan häiriötä.

Itse musikaalissa oli kuvaaminen kielletty, mutta hyvältähän tuo näytti ja kuullosti, niin kuin edellisellä risteilyllä Symphonylla. Mielestäni Symphonyn versiossa oli henkilöiden ulkonäkö enemmän elokuvan henkilöiden ulkonäköä noudattava, varsinkin Jan, Marty sekä yli-innokas cheerleader Patty olivat aika kaukana esikuvistaan. Mutta itse musikaali onnistui loistavasti ja esiintyjät osasivat työnsä kuten pitääkin. Intoa riittää, vaikka kaksi kertaa illassa esiintyvätkin kuutena päivänä viikossa.

Musikaalin loputtua jäimme vielä toviksi istuskelemaan paikoilleen ja rupattelemaan. Illan tanssiorkesterikin saapui soittamaan rockahtavaa poppia ja iskelmiä. Ihan oli ok bändi tuo Hitsville. Aikamme siinä istuttua lähdettiin hyttiin rupattelemaan hyvässä seurassa, koska meillä tuntui juttu luistavan suorastaan loistavasti. Tero ja Henna isännöivät muutaman tunnin rupattelua, kunnes väsymykseni ja päänsärky kävi sietämättömäksi ja oli aika siirtyä omaan hyttiin.
Omaan hyttiin päästyämme havaitsin, että discosta kuului bassojen jumputus turhankin kovaa deluxe-hyttiin. Luulin niiden hyttien olevan hiljaisella alueella, mutta ainakin näihin peräpään hytteihin tuo jumputus oli kyllä todella kova. Muutamia kertoja tuon jyskeen takia heräilin, mutta meno rauhottui kun New Yorkin disco vaikeni neljän paikkeilla. Loppuyö meni sikeästi nukkuen.

Jälleen kerran heräsin ennen tilattua herätystä. Alkoi aamiaiselle valmistautuminen. Tavolatan aamiainen on ollut ihana eikä tuo tälläkään kerralla pettänyt. Kuohuviinin tilalla ollut Bellini oli melko eksoottisen makuinen. Sitä piti saada santsikupillinen.




Runsaan aamiaisen jälkeen ei tarvinnut edes ajatella heti lähteä ulos kävelemään. Ruokalevolle hyttiin oli pakko päästä runsaan aamiaisen jälkeen. Aamiainen oli juuri niin loistava kuin oli aina aiemminkin ollut. Tunnin levon jälkeen olinkin jo valmis ulkoilemaan. Ukkokulta sai jäädä nukkumaan univelkojaan pois. Vanhalle terminaalille pääsimme junan kyydissä. Olo oli kuin Lintsillä!  Pienentyneellä ryhmällä kävimme tekemässä pienen lenkin sataman läheisyydessä. Varmaan vähän kauemminkin olisimme kävelleet, mutta keväinen sade +3°C lämmössä ei ollut mieluinen kenellekään, joten bootsit kohti terminaalia. Laivaan kun saavuttiin, niin sovitttiin treffit Coffee & Co:n. Ukkokultakin oli herännyt, eli koko poppoolla tekemään iltapäivän sotasuunnitelmaa. Henna ja Tero kertoivat lähtevänsä Sunflower Oasikseen lepuuttamaan itseään poreammeisiin. Siinä sitten kolmikkona mietimme, mitä me tekisimme ja päädyimme samaan ratkaisuun.
Tuumasta toimeen ja uikkarit hytistä mukaan ja 12. kansi kutsui. Uikkareita jos ei satu olemaan mukana, niin ne saa kätevästi vuokrattua kassalta. Siinä samalla voi ennakkoon maksaa haluamansa juomat. Club One Gold kortilla sai maksuttoman limpparinkin ja kaikilla Club One korteilla sai 10% alennuksen sisäänpääsymaksusta. Hyödyllinen kortti, ja kaikesta kertyy vielä pisteitäkin.
Suihkun jälkeen lämpimät altaat otti meidät halaukseensa. Ihana rentouttava tunne valtasi koko kropan. Ei ollut edes potkivia tai roiskivia ihmisiä altaassa. Muitakin oli, mutta osasivat olla kuten altaissa pitääkin olla; toisten rauhaa kunnioittaen. Aikamme poreiltuamme siirryttiin höyrysaunan lämpöa nauttimaan juomiemme kanssa. Siellä kului tovi jos toinenkin ja hiki irtosi kunnolla. Miksi höyrysaunassa ei ole porrasta helpottamassa kiipeämistä? Suoraan alimmalle lauteelle kapuaminen on todella vaivalloista ja vaikeaa. Höyrysaunasta suihkun kautta takaisin perunaksi kattilaan, eli poreammeeseen huilimaan. Vähän ajan kuluttua olikin jo kello kulkenut vauhdilla eteenpäin ja oli 1,5 tunnin kylpyaika lopussa. Vielä uikkarit pois ja suihkun kautta perinteiseen saunaan ottamaan viimeisetkin mehut irti.
Tuon kaiken jälkeen oli ihana raukea olo. Stressi katosi ja oli olo kuin pumpulissa istuisi. Uskomattoman hyvä ja nopea vaikutus. Vielä kun tuohon saisi vielä hieronnan oikean hierojan tekemänä, niin olisi loistavaa.

Ihanan hemmottelun jälkeen oli jo hyvä aika käydä kolkuttelemassa New Yorkin ovia ja katsella maisemia. Tukholman saaristo on kyllä kaunista katseltavaa ja sitä riittää monta tuntia. Toinen toistaan hienompia mökkejä ja taloja on aina mukava katsella.

 Aurinko paistaa

 Amorella tuli vastaan

Nälkähän siinä maisemia katsoessa tuli ja mikäpä sen parempi nälän taltuttaja onkaan kuin kunnon pihvi; El Capitan kutsuu! Pöytiin pääsimme ilman jonottamista ja ruoan valinnassakaan ei mennyt kuin pieni hetki. Camilla tilasi alkuruoaksi etanoita, joita en ollut koskaan maistanut, ja nyt sain maistaa. Eipä ollut ollenkaan epämiellyttäviä, vaikka ennakkoluulot oli korkealla. Oli kuin simpukkaa olisi syönyt.

 Etanoita




Jälkkäriksi juustoja

Ruokailun jälkeen oli hyvä hetki käydä Taxfree Superstoressa. Pikainen kierros ja suklaat löytyivät mukaan. hyväntuulinen kassahenkilö rupatteli mukavia. Tuntuu hyvältä kun henkilökunta nauttii silmin nähden työstään. Lasten leikkihuoneessa, Silja Landissa, kävimme ostamassa pehmikset. Aivan uskomattoman ihanaa henkilökuntaa sielläkin. Lasten äänet on korvia huumaavat, hatunnosto leikkihuoneen henkilökunnalle, kun pystyvät tuota työtä tekemään!

Tämä kuva on maanantaina aamulla otettu kun saavuimme satamaan. Ei leikkihuoneessa ole koskaan muulloin näin hiljaista kuin silloin, kun se on kiinni.

Ilta olikin jo niin pitkällä, että oli aika lähteä Atlantis Palaceen kuuntelemaan After Eightia (?). Oli parempi kuin edellisen illan bändi ja tuota kuunteli ihan mielellään Bloody Marya nauttiessa.

Bloody Mary hehkutikulla

Kesken soitannan huomasin, että olemme saapumaisillaan Maarianhaminaan ja piti ottaa pikainen räpsy Gabriellasta. Ryhmäläisiä oli silläkin aluksella matkalla kuvaamassa telakalla tehtyjä  uudistuksia.

Sade loi ikkunaan omat efektinsä

Bändi loppetteli soittoaan ja keskiyön show alkoi. Drag Queen Jukka K. esiintyi lukuisissa hahmoissa ja todella nopeilla asunvaihdoilla.
 Lady Gaga

 Madonna

 Celine Dion (?)

Tina Turner

Show loppui ja niin loppui myös omat akkuni, nukkumaan, koska aamulla laivalta piti mennä suoraan töihin. Hyttiin saavuttua olikin se sama jumputus säestämässä nukkumisia, elikä se nukkuminen oikein meinannut onnistua. Harmi, sillä tuo deluxe on todella mukava hyttiluokka. Toivottavasti seuraavalla kerralla on parempi onni hytin sijainnin kanssa. Toisaalta kuului tuo jumpsutus muidenkin korviin.
Aamu tuli taas liian aikaisin. Oman puhelimeni herätyskello pärisi herättäen meidät, vain puoli tuntia ennen tilauuta herätystä. Ei oikeastaan liian aikaisin, mutta se 30 minuuttia olisi tullut tarpeeseen jumpsutuksen jälkeen. Pikaiset aamutoimet ja Tavolatan aamiainen kutsui. Noin puolet pienempään aamiaiseen tyydyin, että jaksan töissä tehdä töitä enkä vain ähkiä täyden vatsan kanssa. Pikainen pakkaaminen hytissä ja odottelua että saavumme satamaan. Satamaan saapumista olikin mukava seurata hytin telkkarista.



Valitettavasti kaikki kiva päättyy aikanaan, mutta lisää kivaa on tulossa muutaman viikon kuluttua. Kiitokset mukavalle matkaseuralle: Camilla, Henna ja Tero, ukkokultaa unohtamatta.
Suuret kiitokset Tallink Siljalle ja Silja Serenaden henkilökunnalle. Selkeä petraus maaliskuun reissuun verrattuna. Olitte ihania!

Hei, hei! Nähdään muutaman viikon kuluttua!