perjantai 18. maaliskuuta 2022

Pitkästä aikaa kirjoitan jotain ja nyt ollaan toisaalla: ruokapostaus!




 Pulled pork. 

Taitaa olla mun bravuurini. Yllättävän helppo tehdä, mutta vie monta tuntia aikaa. Neljä tuntia paistopussissa miedolla lämmöllä hauduttelen, niin tulee mehevää ja liha hajoaa haarukalla hipaisemalla. Itse käytän suolalapaa pulled porkiin. Mausteissa sitten ei ole suolaa ollenkaan. 


Mitä tarvitaan? Suolalapa (Tamminen) on osoittautunut parhaaksi pulled pork lihaksi. Mausteina käytän jauhettua chiliä, suolatonta grillimaustetta, jauhettua paprikaa sekä valkosipulirouhetta. Siinä ihan kaikki mausteet mitä lihaan tulee. Ja kaikkia näitä tulee yhtä paljon, eli lusikallinen. Teen jauheista seoksen pieneen kippoon, ei pakollista, mutta helpottaa lihan maustamista.



                               


Itse kuivaan lihan pinnan paperilla ennen paistopussiin laittamista. Ja kun liha on paistopussissa, niin kaadan mausteseoksesta puolet lihan päälle ja hieron tasaisesti pinnalle, sitten toiselle puolelle sama. Siinä vaikein osuus. Sitten pussi sulkijalla kiinni ja pienen pieni ilmareikä paistopussin kulmaan. Isolla reiällä karkaa paljon nestettä pois, ja tulee kuiva liha. Ei toki pahaa niinkään, testattu on.

Esilämmitä uuni noin 150°C lämpöön. Sitten liha uunin kestävään astiaan pusseineen. Voi toki olla pelkällä uunipellilläkin, mutta jos sattuu tulemaan reikä pussiin, niin ei pääse nesteet karkuun. Noin puolen tunnin kuluttua voi lämmön laskea 125-100°C:n. Tästä alkaa sitten odottelu. Vähintään neljä tuntia tuollainen 1,2 kg:n lihapala luineen saa muhia kaikessa rauhassa. Ei tarvitse töniä eikä käännellä.

Kun tuo maaginen neljä tuntia on kulunut, niin ota paistunut liha ulos uunista ja varovasti leikkaa paistopussi halki. Poista läskit ja luut yms. osat, joita ei kiinnosta syödä. Revi haarukalla pieniksi soiroiksi ja pulled pork on kastikkeessaan valmis. Helppoa!


Pulled porkin voi sitten nauttia haluamallaan tavalla, vaikka sellaisenaan, perunoiden kanssa, ranskalaisilla, muusilla, hampurilaisen välissä tai vaikka pizzan täytteenä. Itse syön salaatin seassa mieluiten.